https://nouwcdn.com/v301/u/16/1404016/619/202201181249204372.jpg

Barcelona - en delikat og smagsfuld madoplevelse.

Jeg skrev tilbage i februar måned, en rejseartikel om Barcelona for Veganer.nu.
Jeg har valgt, at dele den herinde også, hvis andre af jer, står og skal rejse til Barcelona.
Jeg har skrevet denne artikel om et lækkert spisested, som bør opleves.
Artiklen findes nedenfor:
”Hvad forbinder du med byen?”
De fleste vil nævne FC Barcelona, Park Güell, Ramblaen og Sagrada Familia, når de bliver spurgt om, hvad de forbinder med Barcelona. Jeg var selv en af dem, som ’kun’ kunne nævne en af ovennævnte attraktioner, før jeg rejste dertil.


Men byen er meget mere end det. Barcelona er hovedstad i den spanske region Catalonien. Byen rummer mange smukke bygninger og fascinerende arkitektur, både den helt gamle klassiske stil og det mere moderne. Derudover er Barcelona en by, som nærmest aldrig sover; uanset hvilket tidspunkt du begiver dig ud i dens gader, er der altid sprudlende liv og glade mennesker. Når to madglade og storgumlende personer som Oliver alias OliiKnoldii og jeg selv, Sofie alias SophusKrokus, begiver sig ud på en weekendtur, er der én speciel app, som selvfølgelig er med hele vejen – HappyCow. Den er virkelig uundværlig på sådan en tur. Dog var det nemt at finde vegansk mad i Barcelona. Gaderne bugnede af en masse frugt- og grøntsagsforretninger, hvilket gjorde det nemt at få stillet den lille sult på vejen. Derudover var caféerne/restauranterne gode til at imødekomme vores ønsker om vegansk mad.
Én madoplevelse, jeg bare må dele med jer, var på den hyggelige og velbesøgte restaurant Sésamo.
Den lå i begyndelsen af gaden Carrer de Sant Antoni Abat og havde en smuk og idyllisk indgang. Udefra kunne det nemt ligne en lille spansk bagerforretning, og min første tanke var ikke, at det var en restaurant. Oliver og jeg trådte ind i en meget lille, hyggelig og intim restaurant.
Forrest havde de et barområde med et par enkelte borde.

Efter lidt ventetid blev vi ført ind til den bagerste del af lokalet og hen til vores bord. Her blev vi mødt med en lækker velduftende aroma fra det åbne køkken, som lå lige bagved, hvor vi sad. Vi fik som det første noget vand og et par menukort. Fra vores bord kunne vi følge med i kokkens kreative anretninger, imens vi i ro og mag kunne vælge, hvilke retter vi skulle bestille.

Sésamo er en restaurant, som går ind for både økologi og vegetarisme. Fordelen var, at flere af deres retter kunne gøres veganske efter ønske. Vi valgte at bestille deres syvrettersmenu til deling og bestilte vin, gin & tonic og bobler hertil.
Som appetizer fik vi en lille skål med oliven. Hertil fik vi serveret vores gin & tonic.
Vores første ret var en ekstremt lækker suppe lavet på sødekartofler, macadamianødder og kokosmælk. Allerede der var jeg begejstret og vidste, at vi havde valgt det perfekte spisested.
Anden ret blev serveret på to tallerkner. På første tallerken var der kogte kartofler med skræl serveret med to typer dip lavet af henholdsvis aubergine og græskar. På anden tallerken var der et halvt blomkålshoved, som var dampet. Henover blomkålen var der hældt en tahin-sauce og drysset med granatæblekerner, pinjekerner og grøn chillipesto. Denne helt perfekte sammensætning fra det dampede blomkål, den let saltede smag fra tahin, den søde og friske smag fra granatæblekerne og det stærke twist fra chilipestoen satte gang i alle smagsløgene.
Tredje ret bestod af ovnbagte padronpeberfrugter, som var drysset med chilipulver, lime og havsalt. Det dejlige ved denne ret, var at den var let, ovenpå den lidt tungere ret fra før.
Som fjerde ret fik vi smagfuld og helt tilpas tilberedt rødkål med mintpesto og drysset med sesamfrø, hasselnødder og spidskommen. Som tilbehør hertil fik vi serveret tomatbrød. Dog skal det lige nævnes, at Barcelona forbinder ordet ”tomatbrød” med noget andet, end hvad vi som turister gjorde. Vi havde regnet med lidt lækker bruschetta, men fik i stedet ristet brød overhældt med flåede tomater. Det er dog charmen ved at rejse udenlands; man får ofte noget andet end det, man forventer eller kender hjemmefra.
Femte ret var en lækker sprød salat bestående af agurker og gulerødder i juliennestrimler, avocado, pekannødder, macadamianødder, soltørrede tomater, æblestykker, rødkål, grøn salat og et strint af balsamico henover. Hertil fik vi serveret vores vin.
Sjette ret var en meget simpel, men også lækker indian curry serveret med ris. Trods det meget simple rent synsmæssigt var det en sand smagsoplevelse. Der blev virkelig sat gang i sanserne – både lugtesansen og smagssansen. Duften var virkelig lækker og intens og gjorde, at vi ville smage den med det samme. Første bid var himmelsk og virkelig dejlig rund i smagen. Skålen var hurtig tømt, ikke kun pga. at Oliver er en madglad, hurtigslugende ædedolk, som uden tvivl må have en bændelorm eller ti med den appetit, men uden tvivl også pga. den rette sammensætning af ingredienser.
Syvende og sidste ret var desserten. Den bestod af chokoladefondue med skumfiduser, bananer, æbler, blåbær og klementiner til. Hertil fik vi serveret et glas kold Cava. Igen en meget simpel ret, men det gjorde intet, efter at vi havde kæmpet os igennem seks retter forinden. Den meget delikate og mørke chokoladesauce var en god kontrast til det friske og lidt syrlige frugt. Kort sagt en god afslutning på en perfekt og lige tilpas syvrettersmenu.

Vi gav 68 euro for både mad og drikke, hvilket er svarende til små 500 danske kroner. Valget af syvrettersmenuen var alle pengene værd. Den var virkelig fantastisk lækker og en uimodståelig udsøgt smagsoplevelse. Det var en dejlig fordeling med det skiftevis lette og lidt tungere madvalg, som de havde sammensat. Personalet var rigtig søde, og selvom vi havde lidt sprogproblemer, forstod de i sidste ende, hvad vi mente.

Jeg vil helt klart anbefale spisestedet til andre rejseglade veganere, som vælger, at Barcelona skal være et kommende rejsemål. Det gode ved restauranten er deres store udvalg af forskellige retter. De har nemlig også små lækre retter, hvis man ikke ønsker at begive sig ud i deres syvrettersmenu. Deres udvalg var stort, og som nævnt tidligere kunne mange af deres vegetariske retter laves veganske efter ønske.

Jeg har kun én ting at sige – PRØV det! Du vil ikke fortryde et eneste sekund (:


Tak, fordi du læser med!

Synes godt om