Mest læst

  Chokolader med bailey- og marcipanfyld

  Disse supernemme, lækre og veganske chokolader er fyldt med bailey-og marcipanfyld.

  De kan laves børnevenlige, eller laves som en mere voksenvenlig udgave med f.eks. vegansk baileys, romessens eller likør. Det er ret nyt at man i Danmark kan købe vegansk baileys, og mig bekendt er det kun Greenos.dk, som forhandler det pt.
  Chokolade, er for mange et nydelsesmiddel, som kan fås i mange forskellige varianter. Jeg har altid selv været ret vildt med mørk chokolade, fordi jeg føler der er en mere dyb og aromatisk smag i det, end de chokolader med lavere kakaoprocent. Chokoladen stammer fra Mexico, hvor 'Olmekerne' gjorde chokoladen til et handelsobjekt. Kakaodyrkningen stammer fra mindst 1500 f.Kr. Det er vi vist mange, som er glade for :)
  Opskriften giver ca. 6 (halve) cupcakesforme eller 10-14 chokoladeforme fyldt med veganske og glutenfrie fyldte chokolader!


  Ingredienser:
  150 g chokolade
  50 g marcipan
  20-40 g hakkede mandler
  Evt. 1 tsk. vegansk baileys, romessens eller anden likør

  Øvrigt:
  Ca. 6 cupcakesforme eller 10-14 chokoladeforme


  Fremgangsmåde:
  Stil formene på et skærebræt, så de er nemmere at flytte.
  Lav marcipanfyldet ved at smuldre marcipanen i en skål, og ælte essens eller likøren ind i marcipanen. Smag til med evt. mere essens eller likør. Ønsker du ikke at tilføje essens eller likør, kan du bare bruge almindelig marcipan som fyld.
  Smelt halvdelen af chokoladen over et vandbad indtil den har en temperatur på ca. 48 grader. Tag skålen af vandbadet, og rør resten af den usmeltede chokoladen i den smeltede. På den måde regulerer man temperaturen så chokoladen bliver helt perfekt.

  Fordel en smule smeltet chokolade i bunden af formen, drys med lidt hakkede mandler og fordel marcipanfyldet i formene. Fyld resten af chokoladen oven i formene, og drys med hakkede mandler til sidst.
  Stil dem i køleskabet og lad dem køle til at chokoladen er blevet helt stiv.


  Chokoladerne er nu klar til servering.


  Velbekomme - og tak, fordi du læser med!

  Synes godt om

  Nyt indlæg