Mest læst

  Cremet sødekartoffel-suppe med chili og ingefær.

  Søde kartoffel eller batat er en rodgrønsag, der tilhører snerlefamilien. Den ligner en kartoffel, men tilhører ikke samme familie. Søde kartofler er aflange og ofte større end kartofler, med rødrosa eller hvid skræl, og gul-orange frugtkød. Søde kartofler har en sødlig smag og har et forholdsvist højt indhold af A-, C- og E-vitaminer.
  Jeg spiser tit søde kartofler, om det så er som fritter, hummus, i smoothies eller i supper. Især den sidstnævnte er jeg rigtig glad for. Den er rigtig lækker, om man så er forkølet, eller bare har lyst til en lækker cremet og stærk suppe. Opskriften, skal I selvfølgelig ikke snydes for.
  Ingredienser:
  500 g sødekartoffel, i tern
  2 fed hvidløg
  2 små løg
  Ingefær, revet (5-7 cm)
  1-2 spsk. kokosolie
  1,5 tsk. spidskommen
  1-2 tsk. sambai oelek
  1 tsk. gurkemeje
  1 ds. kokosmælk
  1,5 liter grøntsagsbouillon
  1 lime, saft og skal
  1 rødpeber, i tern.
  1 tsk. ramsløg, timian eller basilikum*
  Evt. friske krydderier (f.eks. korriander)
  Evt. Oatly fraiche / Alpro Go on yoghurt

  Fremgangsmåde:
  Press hvidløgene, og skær løgene i store grove stykker. I en stor gryde opvarmes kokosolien og løg, hvidløg, peberfrugten, revet ingefær, spidskommen, ramsløg* og gurkemeje svitses af i et par minutter.
  Hæld nu bouillonvandet i, og tilsæt sødekartofel-ternene. Lad det koge i ca. 25-30 minutter indtil at sødekartoflerne er ved at være møre.
  Lad suppen afkøle en smule, før du blender den. For at sikre, at dit blenderglas ikke flækker. Blend til, at suppen er helt ensartet i konsistensen.
  Suppen hældes tilbage i gryden og sambai oelek, salt og peber, kokosmælk, lidt limesaft og -skal tilsættes. Lad det koge i ca. 15 minutters tid. Smag til.

  Suppen er nu klar til servering!
  Serveres med f.eks. Creme fraiche, lidt limesaft og friske krydderier.
  Ellers spises den som den er men med frisk gulerodscoleslaw til :)  Velbekomme - og tak, fordi du læser med!

  Synes godt om

  Nyt indlæg