https://nouwcdn.com/v301/u/16/1404016/619/202201181249204372.jpg

Galaxy icecream - stjernegod is :)

Jeg har lavet disse farvestrålende ispinde. Jeg har valgt at kalde dem Galaxy icecream, da "Mælkevejen" er farvestrålende og minder lidt om farverne i disse ispinde.

Mælkevejen, også kaldet "Galaksen", er en bjælkespiralgalakse, som er en del af Den lokale galaksegruppe. Mælkevejen er en ud af milliarder af galakser i det observerbare univers, er dens særlige betydning for menneskeheden, at den huser vores solsystem.

Stjerne-skiven i Mælkevejs-galaksen er omkring 100.000 lysår (overvej det lige engang!!) i diameter, og formodes at være, i gennemsnit, omkring 1.000 lysår (9,5×1015 km) tyk.
Den antages at rumme mindst 200 milliarder stjerner og muligvis helt op til 400 milliarder, det nøjagtige tal afhænger af antallet af stjerner med meget lav masse, hvilket er meget usikkert.

Mælkevejens centrum rummer et kompakt objekt med meget høj masse ved navn Sagittarius A* (udtales A-stjerne), og i december 2008 blev det bekræftet at det drejer sig om et Sort hul. De fleste galakser formodes at have sådanne sorte huller i deres centre. Igen, overvej det lige en gang. Er det ikke fantastisk?


Nå, men disse is er STJERNE-GODE, og jeg synes at du bør prøve opskriften. Det er sjovt for både børn og voksne.

Du kan med denne opskrift selv vælge hvilke farver du vil bruge, men basis-isen er den samme. Herefter kan du dele dem i forskellige skåle og tilsætte de farver du ønsker.


Opskriften giver ca. 4-6 is, alt efter formenes størrelse.


Ingredienser:


Basis:
2 bananer
1,5 dl sojamælk*
1 tsk. vaniljesukker

*Du kan også erstatte ½ dl sojamælk med sojafløde, hvis du vil have den mere cremet.

Farveingredienser:
Gul = 1 tsk. gurkemeje
Grøn = Kiwi og spinat
Blå = Blåbær eller aroniabær
Ellers kan du bruge naturlig frugtfarver. Der kan købes forskellige på nettet :)


Fremgangsmåde:
Blend "basis-smoothie" sammen og fordel i fire glas.
Hver basis-smoothie blendes hver for sig med naturlig frugtfarve eller farveingredienserne, så hver basis-smoothie bliver den ønskede farve.

I isforme kommes der skiftevis lidt af hver basis-smoothie i.
Kommes i fryseren og efter ca. 30 minutter kommes ispindene ned i.
Ved at du venter med at putte ispindene i, gør at de kommer til at være i midten af isen. Hvis de sættes i før, at isen har fået lidt form, vil de falde ud til siden og isen vil blive skæv.

Lad isene fryse i ca. 4-6 timer.Velbekomme - og tak, fordi du læser med!


Synes godt om