Mest læst

  Glutenfri og veganske appelsinmuffins

  Denne opskrift, er en sand "påskeopskrift" med sin gule fine farve og smagen af forår... også selvom påsken i år bliver anderledes end den plejer.

  Vi er lige nu midt i en historisk krise, da vi alle ramt af Corona-krisen også kaldet Covid-19 pandemien. Herhjemme betyder det at jeg kokkerer og eksperimenterer mere end nogensinde før i mit lille københavner køkken. Du gør måske det samme?

  Da det snart er påske, er denne opskrift helt perfekt. Også selvom påsken i år muligvis bliver en lidt mere intim og mindre påske end du måske plejer at afholde.

  Det kan også være, at du bare ELSKER smagen af appelsin og samtidig elsker kage og derfor bare må afprøve opskriften på disse glutenfri og vegansk appelsinmuffins...

  Faktisk elsker vi danskere appelsiner. Faktisk så meget at vi spiser ca. 50,5 millioner kg appelsiner om året! Det er ret vildt, ikke?

  Jeg indrømmer gerne at jeg også elsker appelsiner, og elsker at eksperimentere med appelsiner i opskrifter. Dette passer ret godt eftersom at alle mine grøntsags- og frugtkasser fra EAT GRIM hver gang har indeholdt hhv. blodappelsin og almindelig appelsin. Derfor var det oplagt at lave endnu en appelsinopskrift:

  Lad mig præsentere ... GLUTENFRIE OG VEGANSKE APPELSINMUFFINS!

  Appelsiner er rige på C-vitamin, og spiser du en enkelt appelsin har du fået dækket ret meget af dit daglige behov! Det er en super nem måde at få C-vitaminbehovet dækket. Men hvis du ikke lige får spist alle appelsinerne du køber, så fortvivl ikke. Lav disse veganske muffins!

  Derudover indeholder appelsiner også kalium, magnesium og folat, som bl.a. er nødvendigt ift. at danne nye celler og røde blodlegemer. Derudover er disse mikronæringsstoffer også med til generelt at styrke immunforsvaret samt at regulere hjerterytmen og væskebalancen.

  HVAD VENTER DU PÅ?

  Opskriften ses nedenfor, og giver 10 glutenfrie og veganske muffins.

  Ingredienser:
  2 orange, medium, økologisk*
  2 bananer, små
  250 g sukker
  200 g rismel
  50 g havregryn
  1 tsk. bagepulver
  1 tsk. vanille ekstrakt

  * Vælg økologisk, da hele appelsinen skal indgå i kagen.

  Topping:
  Glasur (flormelis og vand)
  Valnødder, hakkede

  Fremgangsmåde:

  • Forvarm ovnen til 170 grader, varmluft
  • I en gryde med vand kommes de hele appelsiner MED SKRÆL
  • Kog appelsinerne i gryden i ca. 15 minutter. Undrer du dig over, at hele appelsiner med skræl skal koges, så får du lige en kort forklaring. Appelsiner kan godt være bitre, men dette undgås hvis de koges. Derfor kan man også udnytte den hele appelsin med skræl og det hele i denne opskrift
  • I en foodprocesser tilsæt appelsiner (evt. skær lidt af enden med dutten af inden du blender), bananer og sukker
  • Blend indtil det er en ensartet masse
  • Tilsæt mel, havregryn, bagepulver og vaniljeekstrakt - og blend igen
  • Tilsmag dejen. Hvis du syntes den er for syrlig så tilsæt lidt ekstra sukker eller vaniljeekstrakt. Dog skal det siges at smagen aftager lidt, og hvis du dekorerer med glasur så søder det også
  • Fordel dejen i muffinsforme og fyld ca. 3/4 af formen
  • Bag dem i ca. 20-25 minutter
  • Lad dem køle af før du dekorerer dem
  • Lav glasuren imens
  • Pynt med glasur og hakkede valnødder


  Velbekomme, og tak fordi du læser med!

  Synes godt om