Mest læst

  Hindbær-Aroniasaft og -marmelade

  Aronia er verdens stærkeste antioxidant, bør jeg sige mere?
  Antioxidanter er vigtige for vores kroppe således, at vi kan holde sygdomme, og andre unødige stoffer. I kroppen vil der hele tiden dannes "frie radikaler", som ødelægger cellerne i kroppen. Antioxidanterne inaktiverer de frie radikaler, og samtidig har antioxidanterne også en positiv betydning for immunforsvarets bekæmpelse af bakterier og nedbrydning af skadet væv.

  Aroniabær er findes tit beplantet ved motorveje, boligkomplekser og på større arealer hvor man har ønsket grønt og buske som kan pynte det meste af året.
  Det gode ved aroniabær, er at de ikke bliver påvirket af omgivelserne. F.eks. ude på motorvejen er der rigtig meget bilos, men det trænger ikke ind i bærrene. Det bliver udenpå skallen. Så når man skal bruge bærrene er det vigtigt, at de ligges i blød og skylles en del gange.

  Bærrene er herhjemme nok bedst kendt som "surbær". Dog er det kun indenfor de seneste år, at flere og flere er begyndt at kende til dem. Jeg stødte første gang på bærrene tilbage i 2008, da jeg arbejdede i en helsekost. Siden da har jeg dagligt indtaget et glas saft i forbindelse med, at jeg har taget min daglige "livets olie". Jeg køber indimellem flaskerne med saft, men ellers har jeg altid en masse aroniabær til at ligge i fryseren. De ryger ofte i bagværk, smoothies og ellers saft.

  Jeg laver indimellem ren aroniasaft med lidt æble, ellers som denne hindbær og aronia saft og marmelade. Opskriften ses nedenfor:


  Ingredienser:
  500 g frosne hindbær
  200-300 g frosne aroniabær*
  100 g sukrin
  2 æbler i tern
  2 liter vand
  Citronsaft
  Atamon

  *Du kan også lave den med ren hindbær. Det er også super lækkert. Eller erstatte aroniabærrene med f.eks. brombær, blåbær eller jordbær.

  Fremgangsmåde:
  De frosne bær puttes i en gryde sammen med sukrin og æblestykkerne. Tænd for blusset og lad det stå i et par minutter og tø op. Når det så småt begynder, at koge tilsættes vandet.
  Lad det koge i 30 minutter og "mos" bærrene imens. Smag til med citronsaft. Skrue ned for blusset og lad det små simre i yderligere 15 min.
  Der slukkes for blusset og når saften er kold tilsættes atamon.
  Sigt nu saften igennem en sigte eller klæde, og hæld saften på atamon skyllede flasker.
  Jeg synes det smager lækkert som nu. Man kan selvfølgelig godt lave rigtig marmelade ved, at tage bærrene og lidt saft og tilsætte melantin. Det er helt op til dig.  Velbekomme - og tak, fordi du læser med.   

  Synes godt om

  Nyt indlæg