https://nouwcdn.com/v301/u/16/1404016/619/202201181249204372.jpg

Ramsløgolie

- Et frisk pift til dine retter!

Jeg er en af de type mennesker, som bare MÅ have fingerene i ramsløg når de er i sæson i ca. marts-juli måned. Jeg plejer normalt, at lave ramsløg-pesto, men nu ville jeg prøve noget nyt: RAMSLØG-OLIE!

Det er superlækkert at komme ovenpå færdigretter, sommerens grillmad, smørrebrød, salater og lign.

OBS: Ramsløg er en flerårig urt som bliver 25-40 cm høj. Det er vigtigt at kunne skelne mellem LILJEKONVAL og RAMSLØG. Det karakteristiske ved ramsløg, er den kraftige hvidløgslugt som de har. Så ud i skovbunden med dig, og pluk ramsløg da de er i sæson lige nu. Hvis du ikke har en skov i nærheden af dig, så smut ned til din lokale grønthandler eller forbi supermarkedet og køb en pakke.

Opskriften giver ca. 300-400 ml. ramsløgolie, alt efter hvor kraftig i smagen du vil have olien. Den kan holde sig i en lukkede beholder i køleskabet i en del måneder. Det plejer at holde længe, hvis bare det er i et henkogningsglas / patentflaske, og hygiejnen er i top.

Ingredienser:
50-70 g ramsløg
300-400 ml. olie, f.eks. olivenolie

Øvrigt:
Evt. citronsaft
Salt
Peber

Fremgangsmåde:

Først og fremmest, så er det en god idé at være OBS på jordbakterier!
Derfor vask først bladene grundigt under rindende vand. Herefter er det en rigtig god idé at blancere dem i en gryde med kogende vand, for at være sikker på, at der ikke er jordbakterier tilbage.

Kom de blancerede ramsløgblade op i en blender / foodprocesser og blend godt.
Hæld herefter lidt efter lidt olien i, imens der blendes.
Når alt olien er blendet sammen med ramsløgene, kommes det i en beholder i køleskabet.
Smag til løbende - men jeg plejer gerne at vente 1-2 døgn, før jeg sigter olien i en finmasket sigte.

Hvis du ønsker, kan du efter olien er blevet sigtet smage til med lidt citronsaft, salt og peber. Det giver et frisk pust, til den stærke olie.


Den færdige olie kommes nu på et henkogningsglas eller patentflaske, og opbevares gerne på køl. Tages ud 10-15 min før servering, så olien kan blive flydende igen.


Velbekomme - og tak, fordi du læser med!

Synes godt om