https://nouwcdn.com/v301/u/16/1404016/619/202201181249204372.jpg

Vegansk marengs.

SU-venlige, Bagværk, Børnevenlige, Søde sager

Påsken er fyldt med lækker mad og søde sager.
En af de søde sager hos mig er en veganervenlig marengs.
To ingredienser, og så har du lækre veganske marengs / kyskager!

Ingredienser:
En dåse kikærter (du skal kun bruge vandet; dette kaldes også for "Aquafaba")
2 dl sukrin-melis for sukkerfriversion ellers kan flormelis også bruges.
Evt. naturfarve, hvis du ønsker dine marengs-kys i flere farver.

Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 100 grader.

Kikærtevandet og sukrinen puttes i en skål og piskes med el-mikser eller i en røremaskine i 15 minutter.Det får allerede samme konsistens som almindelige piskede æggehvider efter 4-5 minutter, men for at de ikke flyder ud inde i ovnen, så pisk i min. 15 minutter!

Marengsmassen puttes i en sprøjtepose med stjernetyl. Du kan også putte det i en frysepose uden tyl, hvis du ikke ejer en sprøjtepose og tyller.

Fordel massen på en bageplade med bagepapir.
NB! For at de ikke "smuldrer", når du løfter dem af bagepladen, vil jeg anbefale dig, at du laver dem ca. 5-10 cm i diameteren.Mine var alt for små, og mange gik i stykker, da jeg skulle anrette. Bag dem i 1,5 time. Når de er bagt færdig, så lad dem afkøle, inden de fjernes fra bagepladen.

Tak, fordi du læser med.

Sociale Medier:Bruger I min opskrift, må I meget gerne bruge hashtagget #Sophieschoicest, sende mig en besked eller tagge mig, så jeg kan se jeres resultat. Jeg vil meget gerne følge med i jeres madlavning, så brug endelig hashtagget, så jeg kan se, når I bruger mine opskrifter. Jeg glæder mig til at følge jer. Følg mig her: InstagramFacebook eller Twitter.

Synes godt om