Mest læst

  Veganske chokolade påskeæg

  Påsken nærmer sig med hastige skridt, og der skal påskeæg på bordet. Men det kan i sig selv være lidt af en udfordring, hvis du lever vegansk, laktosefrit eller glutenfrit. Det kan være svært at finde påskeæg som ikke indeholder æg, farvestof, mælk eller hvedemel. MEN FORTVIVL IKKE... Jeg har lavet disse LÆKRE "smovse smovse" chokolade påskeæg, som hverken indeholder nogen form animalske produkter eller gluten.

  Påskeæg er en gammel tradition. For 100-150 år siden, kendte man også til påskeæg. Dog var det den gang ikke chokolade-, sukker- eller konfektæg, men som almindelige hønseæg. Disse kunne dog være kogte med forskellige naturfarvemidler og dekorere dem. Dog er det væsentligt sjovere og mere dyrevenligt, at lave dem som chokoladeæg!
  Opskriften nedenfor giver ca. små 20 æg (Jeg har brugt æggeforme, hvor hvert æg er ca. 3x2 cm). Du kan sagtens halvere portionen, men de er stærkt vanedannende og bliver hurtigt spist.  Ingredienser:

  "Æggemasse": 
  25 g plantemargarine, køleskabskoldt*
  ¼ dl sirup
  2 dl flormelis
  ½ tsk. vaniljepulver (kan undlades)
  Gul frugtfarve eller gurkemeje

  *Jeg brugte "Naturli' smørbar", som kan købes i de fleste Coop, Føtex og Meny butikker.  Ellers kan anden plantemargarine, f.eks. "Ama" også bruges.

  "Æggeskal":
  Ca. 150 g chokolade, mørk

  "Forme": 
  Jeg bruger silikoneforme, da jeg synes det er nemmere at få den størknede chokolade ud af formen bagefter. Men du kan også købe nogle i plastik i f.eks. Panduro Hobby eller andre køkkengrejsbutikker.  Fremgangsmåde:
  I en røreskål piskes sirup, smør og vanilje med en håndmikser. Tilsæt lidt efter lidt flormelisen. Pisk rigtig godt i ca. 3-5 minutter.

  Nu skal æggemassen deles, således at vi har noget "æggehvide" (kaldes æggemassen uden frugtfarve) og noget "æggeblomme" (kaldes den med gul frugtfarve) til vores påskeæg.
  ⅔ af "æggehviderne" kommes i en skål og stilles på køl.
  Resten af "æggehviderne" blandes med lidt gul frugtfarve eller lidt gurkemeje, så vi nu har "æggeblommerne". Det røres godt rundt, indtil massen har en rigtig fin gul farve. Stil også denne på køl.

  Imens "æggehviderne" og "æggeblommerne" er på køl, skal "æggeskallerne" laves. Ca. halvdelen af chokoladen smeltes over vandbad, og chokoladen fordeles i æggeformene med en teske eller pensel. Der skal være et ensartet lag chokolade på hele skallen. Jeg plejer at lave det ca. 1-2 mm, for at skallen holder når æggene skal trykkes ud af formene.
  Sæt de chokoladebeklædte forme i køleskabet og lad det køle i ca. 1 times tid.

  Tag formene og de to "æggemasser" ud af køleskabet.
  Med en teske eller knivspids fordeles først "æggehviderne" i formene. Herefter kommes æggeblommerne oveni. Bare husk, at der skal lige være et par mm. foroven, så der er plads til et nyt lag chokolade. Dette chokolade lag kommes på når de sidste æggeblommer er kommet i.

  Stil nu formene på køl igen, og lad dem størkne i gerne 3-4 timer eller natten over. Det er bedst når chokoladen er HELT hård og "æggemassen" er lidt fast i det. Det giver det perfekte bid og smagsoplevelse når man bider i ægget. ;)


  Instagram: @Sophieschoicest


  Velbekomme - og tak, fordi du læser med!

  Synes godt om

  Nyt indlæg