https://nouwcdn.com/v301/u/16/1404016/619/202201181249204372.jpg

Veganske og glutenfri gulerodsvafler

Vafler til aftensmad, vaaaaafler til aaaaftensmad! I bedste Mikkel Kryger stil, ikke? Kan du også høre det for dig? Mikkel synge denne famøse sang til seererne og Camilla Stemann i Go’ morgen Danmark? Det kan jeg, og jeg er pjatter med den!

I forbindelse med at det er international vaffeldag / Internation waffle day i dag, så har jeg valgt at dele denne opskrift, fordi jeg UDEN AT TØVE skal have vafler i dag. Disse gulerodsvafler er idelle til frokost eller aftensmad hvor de fungerer rigtig godt som brød i f.eks. en burger, sandwich eller som en slags pizzabund.

Du har nok hørt det før, men gulerødder er sunde og indeholder bl.a. A-vitamin også kendt som betacaroten, C-vitamin, Calcium, Magnesium, Kalium og kostfibre. Gulerødder er godt for "øjnene" (sagt med andre ord: godt for synet) - og generelt din sundhed og immunforsvar. Så bare spis løs af denne lækre grøntsag!

Jeg er en af de mennesker som ALDRIG skræller gulerødder, og vil opfordre dig til det samme, da der sidder en masse vitaminer og mineraler i skrællen. Blot vask dem godt - og så er det ellers bare i gang med at rive, snitte og gnave!

Jeg har valgt at bruge revet gulerødder i denne opskrift, da det er en nem måde at "snige" grøntsager ind i maden - både for børn og voksne, som ikke er så gode til at spise mange grøntsager.

Disse glutenfrie og veganske vafler, giver ca. 8-10 tykke vafler, lavet på et belgisk vaffeljern.

Ingredienser:
200 g gulerødder, revet
250 g rismel, eller anden glutenfri mel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. salt
400 ml plantemælk, f.eks soyamælk
2 tsk. eddike
20 ml olie
2 spsk. sirup
1 tsk. chiliflager (kan undlades)
1 spsk. gurkemeje (kan undlades, men giver en flot gylden farve)
100 g glutenfri havregryn
4 forårsløg, hakkede
Smørbar eller olie til vaffeljernet


Fremgangsmåde:

  • Riv gulerødderne på et rivejern. Jeg brugte et groft rivejern, da det giver mere struktur i vaflerne, men du kan sagtens bruge et fint rivejern
  • I en røreskål kommes mel, bagepulver, salt og røres sammen med plantemælken lidt efter lidt, for at undgå klumper
  • Tilsæt eddike, olie, sirup, chiliflager, gurkemeje, havregryn samt hakkede forårsløg og rør det godt sammen
  • Tilsæt lidt fedtstof til vaffeljernet og lad det varme godt op
  • Når det er varmt kommes lidt dej på varmepladerne og bages til de er sprøde og gyldne. Jeg brugte et vaffeljern til belgiske vafler og de skulle bage i ca. 4 minutter pr. vaffel
  • Fortsæt indtil alt dejen er brugt
  • Servér vaflerne med dit yndlingsfyld

Severingsforslag:

Som det ses på billedet har jeg lavet en vaffelsandwich som indeholder vegansk pesto, avocado, friske rødløg, rød peber, revet gulerødder, chiliflager, salt, peber og drysset med frisk karse.


Velbekomme - og tak, fordi du læser med!

Synes godt om