https://nouwcdn.com/v301/u/16/1404016/619/202201181249204372.jpg

Veganske og glutenfrie burgerboller :)

Det er blevet lidt af en trend, at spise veganske burgere om søndagen. Men jeg vågnede i nat og havde lyst til burger. Det betød, at jeg ikke kunne vente til søndag med at spise en burger, men at det blev her til aften. Allerede kort tid efter jeg havde smidt billedet op, spurgte folk til en opskrift. Mit svar er: "Selvfølgelig, her kommer den" - dog lidt på slump.

Indgredienser:
2,5 dl rismel
2,5 dl havremel
1 dl kartoffelmel
1 dl peanutmel eller anden (link til forhandler via billedet ovenfor)
1 spsk. glutenfrit bagepulver
1 tsk. salt
1 pk. gær
2 dl vand
0,5 dl rismælk
2 spsk. olie
1 spsk. sukrin, stevia eller sukker (link til forhandler via billedet ovenfor)

Evt. lidt ekstra mel. Prøv dig frem.
Brug lidt olie og græskarkerner, chiafrø eller sesamfrø til pynt.

Fremgangsmåde:
Forvarm ovnen på 220 grader.

I en skål blandes vand, gær og sukrin i en skål. Stil den til side i 5-10 mintutter. Tilsæt nu de andre våde ingredienser.Bland herefter lidt efter lidt de tørre ingredienser i.Ælt dem godt sammen.Dejen skal være fast men stadig en lille smule klistret.

Lad nu dejen hæve et varmt sted i min 20 minutter.Form derefter bollerne, og lad dem ligeledes efterhæve et varmt sted i ca. 45-60 minutter.

Pensl bollerne med lidt olie, mælk eller vand og drys med f.eks. græskarkerner, chiafrø eller sesamfrø.Bag dem nu i ca. 12 minutter.

Lad dem køle helt af, før du skærer dem over.

Sociale Medier:Bruger I min opskrift, må I meget gerne bruge hashtagget #Sophieschoicest, sende mig en besked eller tagge mig, så jeg kan se jeres resultat. Jeg vil meget gerne følge med i jeres madlavning, så brug endelig hashtagget, så jeg kan se, når I bruger mine opskrifter. Jeg glæder mig til at følge jer. Følg mig her: InstagramFacebook eller Twitter.

Synes godt om